Etkili Klinik Görüşme Teknikleri

Bu eğitim, bireyle çalışan farklı meslek dallarındaki profesyonellere yönelik uyguladıkları klinik görüşmeyle ilgili psikoloji, psikiyatri, psikolojik danışma ve rehberlik, sosyal hizmetler, psikiyatri hemşireliği başta olmak üzere, görüşme ile bir başka kişiye yardım etmeyi amaç edinmiş pek çok meslek çalışanı, uzman ve bu alanlarda eğitim alan lisans ve lisansüstü düzeydeki öğrenciler için zengin bir içerik sunmaktadır, Bu eğitim yalnızca teorik bir kaynak olmanın ötesinde, meslek elemanlarının profesyonel yaşamlarında da etkin şekilde kullanabilecekleri bir rehber niteliğindedir ve hem teorik hem de uygulama becerilerini geliştirmeyi hedeflemesiyle, daha etkin ve donanımlı klinik görüşmeler yapabilmek için gerekli olan teknik ve becerilere yönelik bir iç görü de sağlamaktadır.

Etkili Klinik Görüşme Teknikleri

Eğitimin Amacı
Etkili klinik görüşme eğitimimiz beceri ve tekniklerle kuramsal açıklamaların yanı sıra, gerçek hayattan alınan vaka örnekleri ve anekdotlarla zenginleştirilmiştir. Sadece kuramsal açıklamaların  aksine bu alandaki güncel tartışma ve literatür bilgi ve bulgularını da ele alıyor. Çok sayıda örnek uygulama ile okuyuculara bilgi ve becerileri benimseyebilmeleri için fırsat sunuyor. Ayrıca katılımcıların alan pratiğinde karşılaşılabilecek olası durumlara ilişkin spesifik vakalar ve sorgulamalar ile hem danışan hem de danışman açısından farkındalık yaratmayı amaçlamaktadır. Ülkemizin gerek sağlık sektörü gerekse sosyal hizmet kapsamında temeli klinik görüşmeye dayanan çok sayıda alan ve uygulaması bulunmaktadır. Bu şekilde yapılandırılmış güncel ve kapsamlı eğitimlerin gerek alanda çalışmaya başlayan meslek elemanları gerekse hizmet alan danışanlar açısından etkin ve verimli sonuçlar doğuracağını ve meslek elemanlarına önemli ölçüde fayda sağlayacağını düşünmekteyiz.
Klinik görüşme nedir ?
Danışan kimdir ?.
Genel Beceriler
Klinisyenin otantik davranışları
Beden Dili Genel Kurallar
Ses ve Vurguları Kullanabilme
Sözel izlem yapabilme
Etkili Klinik Görüşmenin Bileşenleri
Açık ve Kapalı uçlu soru sorabilme Becerisi
Klinik Görüşmeye yardımcı davranışlar
Gizlilik ve Etik Kuralların Danışana Anlatılması
Görüşme Çeşitleri  ( Tanımlayıcı Görüşme,  Mental Durum Değerlendirmesi,  Kriz Görüşmeşleri )
Kültürel Bileşenlerin Değerlendirilmesi
Ayrıntılı Öykü Alımı
Vaka Formülasyonu
İleri Seansların planlanması

Eğitimciler
Uz. Psk. Aylin AYDEMİR

Eğitim Tarihi:
23 Kasım 2019 Cumartesi 10.00-17.00
24 Kasım 2019  Pazar 10.00-17.00

Kimler Katılabilir
Psikoloji , Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümlerinin 3.ve 4. öğrencileri ve bu bölümlerden mezunlar, klinik psikoloji öğrencileri, klinik psikologlar, klinik psikoloji dışındaki psikoloji ve pdr yüksek lisans öğrencileri veya mezunları, alan dışı lisanslı olup klinik psikoloji - psikoloji – pdr yüksek lisanslılar,  aile danışmanları ,sosyal hizmet , aile uzmanları, psikiyatri hemşireleri eğitime katılabilir.

Eğitim Ücreti: 600 TL

Tüm eğitim saatlerini eksiksiz dolduran katılımcılara eğitim sonunda İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ SEM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ONAYLI KATILIMCI BELGESİ verilecektir.

Eğitim Yeri : Caferağa mah. General Asım Gürbüz cad. Dostlar Apt. No:92/1
Detaylı bilgi için lütfen İLETİŞİME geçiniz.
Tel/Whatsapp :  05301261373
 Kontenjan durumu ile ilgili 05301261373 ile iletişime geçebilirsiniz.