İGÜSEM'den İGÜTÖMER'e Ziyaret

İGÜSEM-İGÜTÖMER

İstanbul Gelişim Üniversitesi TÖMER (Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama Araştırma Merkezi) Müdürü olarak atanan Dr. Öğr. Üyesi Metin YILDIRIM'a, İGÜSEM (İstanbul Gelişim Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü) Dr. Öğr. Üyesi Fatih Fuat TUNCER ve Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Hakan YILDIRIM, hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

Ziyarette İGÜSEM Müdürü Dr. Fatih Fuat Tuncer, Dr. Metin Yıldırım'a hayırlı olsun derken, İGÜSEM olarak İGÜTÖMER ile birçok ortak proje yapmak istediklerini bildirdi. İGÜSEM Müdür Yardımcısı Dr. Hakan Yıldırım ise, Dr. Metin Yıldırım'ın özel sektörde önemli şirketlerde üst düzey yöneticilik geçmişi olduğunu hatırlatarak; İGÜTÖMER'in bundan sonra daha büyük başarılara imza atacağına inandığını söyledi.

İGÜTÖMER Müdürü Dr. Metin Yıldırım ise İGÜSEM Müdür ve Müdür Yardımcısı'na ziyaretleri için teşekkür ederek, İGÜSEM ve İGÜTÖMER'in birlikte geliştirecekleri projelerle güzel işlere imza atılacağına inandığını söyledi. Türkiye'de üniversiteler bünyesinde açılan ve Türkçe dilini yabancı öğrencilere öğreten TÖMER gibi merkezlerin  Türkiye'nin kamu diplomasisi için kritik bir öneme sahip olduğunu belirten Dr. Metin Yıldırım: "Biz öğrencilere sadece bir dil öğretmiyoruz, onlara aynı zamanda ülkemizin kültürünü ve misafirperverliğini tanıtma şansını yakalıyoruz. Öğrenciler ülkelerine döndükleri zaman ülkemizin birer gönüllü elçisi haline geliyorlar. Öğrencilerimiz aslında kendi ülkeleri ile Türkiye arasında var olan ilişkileri iyileştiren ve geliştiren bir vizyon ile buradan ayrılacaklar. Bu da ülkemizin diplomatik gücü için yeni ve güçlü bir araç demek. Biz de merkezimizde bu bilinçle çalışacağız" dedi.