İGÜ Mutfak Bilimleri Akademisi olarak bu işin eğitimini hakkıyla verebilecek konusunda uzman ve uluslararası ödüllü 18 profesyonel şefin ile bir eğitim planlaması yaptık.Her hafta işin bir saat bilimsel gözle anlatıldığı arkasından cheflerimizin uygulamalı eğitim verecekleri eğitim, adaylara yemek yapmayı değil yemeklere hükmetmeyi bu işin arkasında yatan püf noktaları öğretmeyi amaçlıyoruz.
İGÜ-SEM BÜNYESİNDE PROFESYONEL AŞÇILIK EĞİTİMİ AÇILACAKTIR.
Eğitim Başlangıç: 2 Mart 2019
Eğitimin Amacı:
İGÜ Mutfak
Bilimleri Akademisi olarak bu işin eğitimini hakkıyla verebilecek konusunda
uzman ve uluslararası ödüllü 18 profesyonel şefin ile bir eğitim planlaması
yaptık. Türkiye’deki mevcut eğitim düzeninin açıklarını ve gerçek sektörle
verilen eğitimin arasındaki uçurumu kapatmak istedik ve aynı zamandan uzun
zamandır televizyon ve yayın organlarında gösterilen chefliğin aslında işi tam
yansıtmadığını ve gerçek hayatta ve dünyada aslında olmayan bir algı
yarattığını gördük. Türkiye’de ve dünyada daha önce hiçbir eşi benzeri olmayan
bir eğitim planlaması yaptık. Her hafta işin bir saat bilimsel gözle
anlatıldığı arkasından cheflerimizin uygulamalı eğitim verecekleri eğitim,
adaylara yemek yapmayı değil yemeklere hükmetmeyi bu işin arkasında yatan püf
noktaları öğretmeyi amaçlıyoruz. Aynı zamanda eğitimimizin bir diğer özelliği
de hem İngilizce hem de Türkçe olarak verilebilecek olmasıdır. Bu sayede yurt
dışından katılım gösterecek adaylara da Türk mutfakları ve yemeklerini akademik
bir gözle öğretmeyi amaçlıyoruz.
Uzman Eğitmen kadromuzda;
Aşkın
Siyamoğlu, Emrah Altundağ, Erkan
Kıyıcıoğlu, Feyzullah Aksoy,İ. Levent Demirçakmak, İsmail Geyik, Kemal Can
Yurttaş, Meryem Merve Beykoz, Özgür Üstün, Şenol Türkoğlu, Tayfun Karayel,
Tolgahan Tabak, Tuncay Çetin, Yusuf Can Demirses, Yusuf Kızılırmak, Yüksel
Güllü, Ziya Çıkrıkçı İstanbul Gelişim Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi
bünyesinde planlanan Mutfak Bilimleri Akademisi’nde eğitim verecek ödüllü
şefler arasında yer alıyor.