Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi
Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi
https://sem.gelisim.edu.tr/

Beslenmeyi Destekleyici Takviyeler ve Güncel Bilgiler

Beslenmeyi Destekleyici Takviyeler ve Güncel Bilgiler

Eğitim Konuları: ● Takviye edici gıda (gıda takviyesi) nedir? ● Dünya’da gıda takviyeleri, Türkiye pazarı çeşitliliği ve akılcı kullanımı ● Danışanlara takviye seçimlerinde hassasiyet; o Vitamin B12’ de Siyanokobalamin mi Metilkobalamin mi? o Koenzim’de UbikinoL mü ÜbikinoN mu? o Son gelen asker Postbiyotiklerin mikrobiyotadaki keşfi o Minerallerin doğru formları neden tercih edilmeli? o Kronikleşen magnezyum ihtiyacımız kanserleşti mi? o Güneş vitamini D3 vücudumuzda neden eksik? o Balık tüketimi mi yoksa Omega- 3 takviye kullanımı mı? o Lipozomal, nanoteknoloji kavramlarının karşılığı ve patent teknolojileri o Neden etiket okumalıyız? ● Sık karşılaşılan sağlık sorunları ve gıda takviyeleri kullanım önerileri ● Gıda takviyelerinin sınıflandırılması ve birincil etkileri o Vitamin &Mineral& Multivitaminler o Bitkisel Takviyeler, Adoptojenler ve Polifenoller (Spesifik Takviyeler) ● Trend takviyeler (kolajen, koenzim, probiyotik, postbiyotik, magnezyum, D vitamini, Omega3 ve esansiyel yağ asitleri...) hakkında bilinmesi gerekenler.









Beslenmeyi Destekleyici Takviyeler ve Güncel Bilgiler

Beslenmeyi Destekleyici Takviyeler ve Güncel Bilgiler İnsanların sağlıklı gıdaya erişimde zorlanması, beslenme ile alınan hayati elementlerin yetersiz kalması ve özellikle tüm Dünya’da salgın hastalıklar karşısında alınması gereken tedbirlerin başında bağışıklık sisteminin güçlü tutulması gibi konular takviye gıdalara olan ihtiyacın önemini ortaya çıkarmıştır. Bu ihtiyaç ile birlikte takviye gıda ürünlerinin çeşitliliğinde, sayısında ve tüketimindeki artışla doğru orantılı olarak sağlık profesyonellerine danışan sayısı da yükselmiştir. Profesyonellerin son bilimsel çalışmaları ürün ve etken madde bazında takip etmeleri ve güncel bilgiler hakkında danışanlarını yönlendirebilmeleri oldukça önem taşımaktadır. Dünya genelinde gıda takviyesi tüketenlerin %59'u, kullandıkları ürünlerin etkinliklerini ortaya koyan bilimsel kanıtları bilmek istemektedir (ADM - https://www.adm.com/) ancak bu oldukça zaman alıcı ve yorucu olabilmektedir. Profesyonellerin gıda takviyesi kullanıcıları için kişiselleştirilmiş çözüm önerilerini doğru bir şekilde sunması da önemli bir bilgi birikimi ile mümkün olmaktadır. Eğitim Amacı: Sürdürülebilir sağlıklı bir yaşam ve bütüncül yaklaşımlar ile hastalıkların iyileştirilebilmesi konusunda profesyonellerin bilgi birikimine katkıda bulunmak ve güncel bilgilerle verilecek eğitimlerde yetkinlik ve çalışma hayatında mesleki prestij kazandırmaktır.