Boşanma Sürecinde Temel Danışmanlık Eğitimi

Boşanma sürecinde eşlerin aile bütünlüğünü koruyarak süreci daha sağlıklı yönetmeleri önemlidir. Bireyler boşanmayı gündeme getirdikten sonra duygusal, ekonomik, kanuni süreçte, ebeveynlik ve sosyal alanlarda güçlük yaşayabilmekte ve süreç ile baş etmekte zorlanmaktadırlar. Boşanma süreci bir geçiş dönemidir ve eşlerin bireysel hayatlara yeniden uyum sağlamaları anlamına da gelmektedir.

21 Aralık 2019 - 22 Aralık 2019

Eğitimin Amacı
Boşanma sürecinde (öncesinde, esnasında ve sonrasında ) temel danışmanlık eğitimi ile bireylere ve çocuklara, süreç ile baş etmekte destek olacak kazanımların geliştirilmesi, boşanma sürecinin yarattığı ruhsal, duygusal ve fiziksel sorunların önlenmesi veya azaltılması hedeflenerek, bireylerin yaşam kalitesinin arttırılması amaçlanmaktadır.

4 oturumdan oluşacak ve toplamda 4 gün 32 saat sürecek  eğitimin sonunda katılımcılar boşanma sürecindeki ailelerle çalışmak için hem gerekli teorik bilgiye hem de adım adım danışmanlık sürecini nasıl yürüteceklerine dair eğitimlerini tamamlamış olacaklardır.

Eğitimciler
Uz. Psk. Aylin AYDEMİR
Uz. Psk. Danş. Ayşegül ÜLKÜ

Eğitim Tarihi:
21-22 Aralık İstanbul 1. ve 2. Oturum 10.00-17.00
18-19 Ocak İstanbul 3. ve 4. Oturum 10.00-17.00
4-5 Ocak Adana 1. ve 2. Oturum 10.00-17.00
1-2 Şubat Adana 3. ve 4. Oturum 10.00-17.00

Kimler Katılabilir
Psikoloji , Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümlerinin son sınıf öğrencileri ve bu bölümlerden mezunlar, klinik psikoloji öğrencileri, klinik psikologlar, klinik psikoloji dışındaki psikoloji ve pdr yüksek lisans öğrencileri veya mezunları, alan dışı lisanslı olup klinik psikoloji - psikoloji – pdr yüksek lisanslılar,  aile danışmanları ,sosyal hizmet uzmanları, psikiyatri hemşireleri eğitime katılabilir.

Tüm eğitim saatlerini eksiksiz dolduran katılımcılara eğitim sonunda İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ SEM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ONAYLI UYGULAYICI SERTİFİKASI verilecektir.

Eğitim Ücreti: 2750+KDV *Eğitim yeri katılımcılara daha sonra bildirilecektir.