Aile Danışmanlığı Eğitimi

Aile danışmanlığı sertifikası ne işe yarar? Bu eğitimi alarak sertifikaya sahip olan kişilerden alınan profesyonel destek sayesinde aileler, hem aile içerisinde hem de sosyal çevrelerinde yaşadıkları sorunların daha kolay bir şekilde üstesinden gelebilmektedirler. Sorunların tespit edilmesi, çözümü için kullanılacak yöntemlerin belirlenmesi, bozulan aile yapılarının onarılması, aile, kişi ve çiftlerin özel olarak yapılan müdahaleler neticesinde sorunlarına çözüm bulunması amaçlanmaktadır. Bu eğitimi ister örgün eğitim düzeyinde isterseniz de uzaktan eğitim yöntemleri ile alabilirsiniz.

Aile Danışmanlığı Eğitimi

Aile Danışmanlığı eğitimi nerden alınır? Neden üniversite onaylı olmalıdır?

Eğitiminin nereden alınacağı yönetmelikle belirlenmiştir. Aile danışmanı olmak ve aile danışmanı sertifikası almak için, aile danışmanlığı yönetmeliğine göre Milli Eğitim Bakanlığı ( MEB ), Yükseköğretim Kurulu veya üniversitelerin düzenlemiş oldukları programa katılmak ve programı başarı ile tamamlamak gerekir. Aile danışmanlık eğitiminizi üniversite iş birliği ve gözetiminde hazırladığımız sertifika programımıza katılarak alabilirsiniz. Türkiye'nin her yerinden katılabileceğiniz aile danışmanlığı sertifika programı uzaktan eğitim ile yapılmaktadır. Uzaktan eğitim olarak katılacağınız program sonunda üniversite onaylı sertifika alınmaktadır.

Kapsamı: Eğitime; Sosyal Hizmet, Psikoloji, Sosyoloji, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Tıp, Hemşirelik, Çocuk gelişimi alanlarından birinde en az 4 yıllık programlardan mezun olanlar ya da son sınıf öğrencileri, yüksek lisans yapmış ya da devam edenler katılabilmektedir.