YABANCI ÖĞRENCİ SINAVI (YÖS) KURSU - THE ENTRANCE EXAMINATION FOR FOREIGN STUDENTS (YÖS)

YABANCI ÖĞRENCİ SINAVI (YÖS)

YABANCI ÖĞRENCİ SINAVI (YÖS)

THE ENTRANCE EXAMINATION FOR FOREIGN STUDENTS (YÖS)

امتحان الطلاب الأجانب( YÖS)

İGÜ GÜVENCESİYLE YABANCI ÖĞRENCİ SINAVINA (YÖS) HAZIRLANIN!

İçerik: Matematik, Geometri ve IQ & Genel Yetenek

Kurs boyunca konu tarama, kavrama, tamamlama ve genel tekrar yaprak testleri, formül kağıtları verilecektir.

Eğitim Süresi:

500 SAAT – Hafta içi her gün

KULLANILACAK DOKÜMAN

Kursiyerlerin öğretim takvimi boyunca aşağıdaki kaynaklar “tam öğrenmenin” gerçekleşmesi için ücretsiz olarak verilecektir.

1-Matematik Konu Anlatımlı YÖS(öğretimin ilk haftası)

2-Geometri Konu Anlatımlı YÖS(öğretimin ilk haftası)

3-Matematik Soru Bankası(öğretimin ilk haftası)

4-Geometri Soru Bankası(öğretimin ilk haftası)

5-IQ Soru Bankası(öğretimin ilk haftası)

6-Konu Kavrama Sınavı(periyodik olarak sekiz adet)

7-Genel Deneme Sınavı(periyodik olarak sekiz adet)

8-Konu Testi(her konu bitiminde)

ÖĞRETİM MODELİ

Müfredatı, hedeflenen sonuca ulaştırabilmek ve daha verimli kılabilmek için istek ve ihtiyaca göre dil seçenekleri sunularak öğretim yapılması planlanmaktadır.

Başvurular alınırken kursiyer hangi dilde öğretim (Türkçe,Arapça,İngilizce) istiyorsa ona göre gruplar oluşturulacaktır.

Her dersin branş öğretmenleri(Matematik,Geometri,IQ) tarafından öğretim dili tercihlerine göre öğretim yapılacaktır.

Kadro seçimi, İGÜ’nün personel daire başkanlığı uzmanları tarafından belirlenen kriterlere ve dil tercihleri yoğunluğuna göre yapılır.

ÖRNEK DERS PROGRAMI

YÖS DERS PROGRAMI

DERS
 SAATİ

PAZARTESİ

SALI

ÇARŞAMBA

PERŞEMBE

CUMA

SORU ÇÖZÜM SAATLERİ

Ders öğretmenleri tarafından kursiyerlerin çözmekte zorlandığı soruların uygun görülen saatlerde ‘Soru Çözüm Seansları’ düzenlenecektir.

ETÜT UYGULAMASI

Kursiyerlerin verimli ders çalışmalarını sağlayabilmek için uygun görülen salon yada kütüphanelerde öğretim saatleri dışında kullanıma sunulacaktır.

SINIFLARIN DURUMU

Öğretim süreci 20 kişilik sınıflarda karma guruplar halinde tüm müfredatı kapsayıcı şekilde öğretim gerçekleştirilecektir.

ÖLÇME DEĞERLENDİRME

Öğretim sürecinde müfredatın uygulamaya yönelik geri bildirim sağlanabilmesi için iki farklı sınav türünden yararlanılacaktır. Bu sınavlar her ay 1 adet Konu Kavrama Sınavı ve 1 adet Genel Deneme Sınavı şeklinde toplam 2 adet uygulanacaktır.

1-KONU KAVRAMA SINAVI: Bu sınavlardaki sorular müfredatın sınav tarihine kadar işlenen konularla ilgili olacaktır. Sınavın uygulanmasındaki amacımız; öğretimi yapılan konuların kavranılma derecesini ortaya koyabilmesi içindir. Konu Kavrama Sınavı hem kuruma hemde kursiyere,öğretim faaliyetlerinin hedef ile mevcut sonuç arasındaki ilişkiyi sorgulama fırsatı vermektedir.

2-GENEL DENEME SINAVLARI: Yine periyodik olarak yapacağımız sınavdaki sorular tüm müfredatı kapsamaktadır.

Genel deneme sınavları, kursiyerlerin sınavda zamanı doğru kullanabilme,sınav süreç disiplinini kazanabilmesini sağlamak ve genel olarak soru tiplerine alışkanlık edindirebilme amacına yöneliktir.

REHBERLİK HİZMETLERİ

Genel ve bireysel rehberlik hizmetlerinin yanında eğitsel rehberlik hizmetleri alanında uzman kişiler tarafından sunulacak profesyonel bir hizmet alanı olacaktır.

Genel rehberlik hizmetleri aşağıdaki konularla ilgili, belirtilen tarihlerde ifade edilen amaçlara yönelik planlanmaktadır.

1-YÖS NEDİR (1. VE 2. HAFTA)

Konuyla ilgili tüm detayların aktarılacağı seminerde özellikle Türk Üniversiteleri YÖS’ü tercih etme nedenleri ve YÖS’le ilgili tüm detaylar(soru sayısı,yeterli puan nedir,müfredat,sisteminişleyişi,hangi üniversiteler YÖS ü uyguluyor,vs)kursiyerlere aktarılacak,seminer sonunda soru-cevap kısmı olacaktır.

2-ÜNİVERSİTELERİ TANIYORUM (6. VE 7.HAFTA)

Bu seminerde kamu-vakıf üniversitelerinin yapısı, vakıf üniversitelerinin mezuniyet sonrası geçerlilik açısından kamu üniversiteleriyle aynı olduğu, eğitim süreçlerinin nasıl işlediği, burs veren üniversitelerin hangileri olduğu,Üniversitelerin konaklama imkanları,TÖMER,hazırlık vs. konularla ilgili olacaktır.

3-SINAV STRATEJİSİ VE TAKTİKLERİ (10.VE 11.HAFTA)

YÖS ile ilgili bilgilendirmeyle birlikte sınavda uyulması gereken kurallar,yararlı pratik bilgilerle ilgili bir eğitim olacaktır.

Eğitimde soruyu doğru okuma, anlamlandırma, zor soruyla baş edebilme ve turlama teknikleriyle çözüm odaklı bilgi paylaşımında bulunulacaktır.

Seminer sonunda soru-cevap bölümü yapılacaktır.

4-MOTİVASYON SEMİNERİ (16. VE 17. HAFTA)

Çalışma davranışları zamanla istenilen seviyenin altında kalabilmektedir. Bu dönemlerde çalışma alışkanlıklarını tekrar kazanabilme ve çalışma performansını daha verimli hale getirebilmek için alanında uzman kişiler tarafından motivasyon sunumu yapılacaktır.

5-BİREYSEL DANIŞMANLIK (DÖNEMSEL)

Kursiyerlerin özellikle YÖS takvimi başladığında başvuru süreçlerinde bireysel olarak danışmanlık hizmetleri sağlanarak süreç yönetimine destek olunacaktır.

Bilgi ve Kayıt için:

sem@gelisim.edu.tr

02124227000/119-160

Facebook, Twitter, Instagram : @gelisimsem

For information and registration:

sem@gelisim.edu.t is

02124227000 / 119-160