Siber Güvenlik Eğitimi

Temel ve Orta Seviye * Bilgisayar Temelleri * Bit kavramı * CPU, RAM, HD, Server, Cloud kavramları * Tehdit ve Tehdit Aktörleri * Siber Operasyonlar Merkezi (SOC) Nedir? * SOC rolleri nelerdir? * SIEM * SOC Metrikleri * Windows İşletim Sistemi ve Komut Satırı Komutları ve Sanallaştırma * Linux Temelleri ve Temel Komutlar * Network Temelleri - Network Protokolleri - IP ve Subnetting * Network Temelleri - Bağlantı Doğrulama - ARP Protokolü * Cyber Attack Tipleri * Ransomware, trojen, virüs * XSS, Sql Injection owasp top 10 * WireShark eri Seviye Eğitim * Malware analysis * Threat Inteligence * OSINT * MITRE Framework * Kriptoloji * Log, Event, Alert, Incident nedir? * Windows Log Investigation * Splunk Fundamentals * Splunk SPL Basics * Create dashboard, report, alert * Create workflow, lookups * IBM Qradar * Qradar Log Investigation * IBM Qradar * Qradar Log Investigation * EDR nedir? * Crowdstrike EDR (investigation) * Crowdstrike EDR (investigation) * Eve-ng fortigate lab * Eve-ng fortigate lab *Wireshark CTF EDR CTF KVKK-GDPR ISO27001

04 Ekim 2022 - 09 Ocak 2023

Genel Bilgisayar yetenekleri gözden geçirilerek, personelin seviyesi değerlendirilecektir.

Öğrencilerin siber güvenlik dünyası hakkında genel bilgi sahibi olması amaçlanmaktadır. Eğitim sonunda erişilmesi istenen hedefler ve konular açıklanacaktır. Bu hedeflere ulaşılması için yapılması gerekenler belirtilecektir.

Günümüzde en çok kullanılan işletim sistemlerinin başında gelen ve siber tehditler anlamında en çok tedbir alınması gereken sistemlerin başında gelen windows işletim sisteminin tarihçesi, güvenlik boyutu ve kullanımı ile ilgili bilgi verilecektir.

Günümüzde siber tehditlerin bilgisayar ağlarından meydana geldiği düşünüldüğünde bilgisayar ağları ve ağ güvenliğinin önemi yadsınamaz. Öğrenciler bu konuda bilgilendirilecektir.

Ağlara saldıranların kullandığı teknikler bilindiği taktirde tedbir almak daha kolay olacaktır. Bu bağlamda bu konu başlığı altında siber saldırı tipleri ele alınacaktır.

Gelen saldırıları önlemede ve tespit etmede monitoring çok önemli bir yer tutmaktadır. En önemli network monitoring tool larının başında da wireshark gelmektedir.

Kötücül yazılımların karantinaya alınarak nasıl inceleneceği ve kaynaklarına nasıl ulaşılabileceği açıklanacaktır.

Açık kaynak istihbaratı günümüzde siber güvenlik anlamında en önemli konuların başında gelmektedir. Tehdit analizi yaparken de açık kaynak istihbaratının önemi büyüktür.

Saldırı tiplerinin ve yöntemlerinin incelenmesinde kullanılan en önemli frameworklerden bir tanesi olan Mitre Framework incelenecektir.

Ağ güvenliğinin sağlanması için kullanılan yöntemlerden kriptolojinin temelleri açıklanacaktır.

İlgili terimlerin kullanım maksatları ve farkları incelenerek windows sistemleri üzerinden açıklama yapılacaktır.

Dünyada siem toolları arasında en önemli yer teşkil eden SPLUNK temelleri açıklanacaktır.

Uygulamalı Splunk eğitimi verilecektir.

Dünya çapındaki SIEM Tool larından bir diğeri olan QRADAR uygulamalı olarak açıklanacaktır.

Uygulamalı EDR Eğitimi Crowdstrike üzerinden verilecektir.

Güvenlik Duvarı teknolojisi olan Fortigate uygulamalı olarak simulasyon ortamında açıklanacaktır.

Uygulamalı "CATCH THE FLAG" faaliyetleri ile kullanıcıların bilgi seviyesi değerlendirilecektir ve genel tekrar yapılacaktır.

Siber güvenlik uzmanının bilmesi gereken konulardan KVKK-GDPR konusunda bilgilendirme yapılacaktır. Video eğitimi olacak.

Siber güvenlik uzmanının bilmesi gereken konulardan ISO27001  konusunda bilgilendirme yapılacaktır. Video eğitimi olacak.

Kayıt Başvuru Linki: