KLİNİK İLK GÖRÜŞME EĞİTİMİ

Eğitimin amacı, katılımcılara yetişkin temel klinik ilk görüşme becerileri kazandırmak, seans yapılandırması, yönetimi ve görüşme tekniklerinin uygulamalı olarak öğrenilmesini ve bu alanda temel bilgileri sağlamaktır.

KLİNİK İLK GÖRÜŞME EĞİTİMİ

Eğitimin Amacı:

Eğitimin amacı, katılımcılara yetişkin temel klinik ilk görüşme becerileri kazandırmak,  seans yapılandırması, yönetimi ve görüşme tekniklerinin uygulamalı olarak öğrenilmesini ve bu alanda temel bilgileri sağlamaktır.

Eğitime Kimler Katılabilir?

Eğitime psikoterapi alt yapısına sahip, vaka ve klinik tecrübesi olan hekimler, ruh sağlığı profesyonelleri ve alanda eğitim alan lisans ve lisansüstü öğrencileri katılabilir.

Eğitimin İçeriği:

·         Psikoterapi nedir, ne değildir?

·         Psikoterapi ortamı nasıl olmalıdır?

·         Terapötik ilişki geliştirme yöntemleri nelerdir?

·         Dinleme, soru sorma ve teşvik yöntemleri nelerdir?

·         Empatinin önemi, aktarımı, paylaşma ilkeleri ve biçimleri

·         Detaylı anamnez alımı nasıl gerçekleşir?

·         Tanıya yönelik klinik görüşme, tedavi planı ve tedavi yaklaşımı açıklamaları nelerdir?

·         Olası zorluklar, risk ve kriz durumlarının değerlendirilmesi ve müdahale durumları nelerdir?

·         Etik konular nelerdir?

itimin Kazanımları

Eğitime katılanlar danışma becerilerini öğrenerek, danışmada nasıl bir yol izleyeceğini öğrenir.

Eğitimi alanlar, terapötik koşulları anlama; sürece uygun becerileri seçebilme; becerilerin birbirleriyle olan ilişkisini anlama; bir danışma sürecini başlatma, sürdürme ve bitirebilme becerilerini uygulamalı olarak kazanmaktadırlar.

Bu eğitimle; yapılan uygulamalar  alan uzmanı yetiştirmede katkı sağladığı gibi psikolojik danışman adaylarının kendilerini tanımaları ve geliştirmeleri için de bir fırsat sağlar. Eğitimi alan kişilerin kendileriyle ilgili farkındalıkları da artacaktır.

Eğitim Süresi: 12 saat

Eğitim Tarihi: 13 Ekim Pazar

Eğitmen: Uzm. Psikolog Elif Tuğçe EYİKOÇAK

Eğitim Ücreti: 600  ₺

İGÜ Öğrencilerine indirimle 450 ₺

Eğitim sonunda katılımcılara Üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezi tarafından Rektörlük onaylı uygulama sertifikası verilecektir.

Bilgi ve kayıt için:

sem@gelisim.edu.tr